Šetalište Ivana Jeličića 18, 51266 Selce

DESTINACIJA

Selce se nalazi u živopisnoj uvali u neposrednoj blizini Crikvenice, na jednom od najraznolikijih i najslikovitijih dijelova Jadranske obale. Ovaj primorski gradić sa stoljetnom turističkom tradicijom je nekoć bio naselje ribara i zidara, a danas je zanimljiva turistička destinacija, koja očarava svojim prirodnim ljepotama, čistim zrakom i morem. Ugodno i zabavno ljetovanje u Selcu omogućavaju uređene plaže, koje već nekoliko godina nose Plavu zastavu, najbolje jamstvo čistoće mora, zatim šetalište uz more, raznovrsne kulturno-zabavne i sportske priredbe.

Rivijera Crikvenica je na jednom od najslikovitijih dijelova Jadranske obale, u samom središtu Kvarnerskog zaljeva. Obuhvaća niz malih, šarmantnih i pitoresknih turističkih mjesta : Crikvenica, Selce, Dramalj i Jadranovo. Raznolikost prirodnih krajolika, od morskoga dijela preko zelenog zaleđa obližnje Vinodolske doline, do kontinentalnog šumskog predjela, čini Rivijeru Crikvenica posebnom i privlačnom turističkom destinacijom. Upravo ugodna mediteranska klima s toplim suhim ljetima i blagim zimama, tradicija te gostoljubivi stanovnici čine prepoznatljiv turistički proizvod ove regije. Blizina zračne luke na otoku Krku, morske luke Rijeka te dobra cestovna i željeznička povezanost sa srednjom Europom bile su važne pretpostavke za rani razvoj turizma, koji na području današnje Rivijere Crikvenica ima tradiciju dužu od stotinu godina.

NOVI VINODOLSKI

O događanjima na području Grada Novog Vinodolskog doznati ćete na stranicama njihove turističke zajednice.
Turistička zajednica grada Novi Vinodolski

Razvijena turistička ponuda uključuje niz restorana, konoba i cafe barova, brojna kulturno-zabavna događanja, razne sportsko rekreativne sadržaje, uređene plaže i prekrasni lungomare koji Selce povezuje sa Crikvenicom. Svako ljeto Selce i cijela Rivijera Crikvenica obiluje događanjima pa tako možemo izdvojiti brojne koncerte u samom centru Selaca, manifestaciju (Sr)etno Selce koja se održava već četvrtu godinu, jedriličarsku regatu, ribarsku feštu te bogat program u kojemu će svatko naći ponešto za sebe. I Crikvenica će biti bogata događanjima, od Dana Frankopana do brojnih koncerata, ribarskih fešti te bogatog kulturno – umjetničkog programa.

Osim Crikveničke rivijere, preporučamo Vam da posjetite i okolna mjesta koja također nude raznovrstan program. Tako se u Novom Vinodolskom održava tradicionalni Ljetni karneval, te manifestacija Ružica Vinodola koja će se održati na području Općine Vinodolske i grada Novog Vinodolskog. Bogat kulturno-umjetnički program nudi i Općina Vinodolska u sklopu Vinodolskih ljetnih večeri.

CRIKVENICA I SELCE

Raspored događanja na području Crikvenice i Selaca možete provjeriti na stranicama Turističke zajednice Crikvenica.
Turistička zajednica Crikvenica

OPĆINA VINODOLSKA

Za informacije o događanjima na području Bribira, Grižana, Triblja i Drivenika posjetite stranicu Turističke zajednice Općine Vinodolske.
Turistička zajednice Općine Vinodolske